PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 6 APPLIED BIOLOGY FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 14

1.The cattle breeds belonging to dairy breed are

A) Sindhi and Gir
B) Kangayam and Siri
C) Hariyana and Ongole
D) Bos taurus

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A) Sindhi and Gir

2.The cattle breeds belonging to dual purpose are

A) Sindhi and Gir
B) Kangayam and Siri
C) Hariyana and Ongole
D) Bos taurus

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C) Hariyana and Ongole

3.The cattle breeds belonging to draught purpose are

A) Sindhi and Gir
B) Kangayam and Siri
C) Hariyana and Ongole
D) Bos taurus

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B) Kangayam and Siri

4.Milk fever is due to inability of the animal to assimilate …… from the feed

A) Phosphorus
B) Magnesium
C) Potassium
D) Calcium

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D) Calcium

5.Which is known as the natural pacemaker of mammalian heart

A) S.A Node
B) A.V Node
C) Bundle of His
D) Purkinje fibre

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A) S.A Node

6.The instrument is used to hear the foetal sounds in mother’s womb

A) ECG
B) Sphygmomanometer
C) Electronic stethoscopes
D) Haemocytometer

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C) Electronic stethoscopes

7.A fowl which has the comb, wattles and tongue are purple in colour is

A) Chittagong
B) Aseel
C) Karaknath
D) Busra

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C) Karaknath

8.Which one of the following organs is related-to pacemaker?

A) Brain
B) Kidney
C) Heart
D) Lung

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C) Heart

9……………………… is the oldest and most popular breed of America

A) Plymouth rock
B) Wyandotte
C) New hampshire
D) Rhode island reds

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A) Plymouth rock

10.In brooding the hatched chicks are kept inside the incubator for about

A) 24 hours
B) 30 hours
C) 36 hours
D) 42 hours

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C) 36 hours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: