PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 6 APPLIED BIOLOGY FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 13

1.The blood pressure is measured by …………….

A)Endoscopy
B)Haemocytometer
C)Stethoscope
D.Sphygmomanometer

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D.Sphygmomanometer

2.The litter bed of poultry has thickness of ……………

A)5 to 8.5 cm
B)5 to 7.5 cm
C)5 .5 to 6 cm
D.4.5 to 5 cm

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B)5 to 7.5

3.Milk fever in cows is normally due to ………..

A)inability of the animal to assimilate calcium from the feed
B)starvation
C)overfeeding
D.parasitic infection

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A)inability of the animal to assimilate calcium from the feed

4.The record of the electric potential changes that occur in the heart during the cardiac cycle

A)C.T
B)Electrocardiogram
C)Auto analyser
D.Sphygmomanometer

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B)Electrocardiogram

5.A normal ECG the waves are designated from left to right as ……….

A)PQSTR
B)PQRST
C)QRSTP
D.TQRSP

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B)PQRST

6.Which one of the following is a viral disease in cattle?

A) Anthrax
B)Mastitis
C)Tuberculosis
D.Rinderpest

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D.Rinderpest

7.Which one of the following is draught breed of cattle?

A)Kangayem
B)Jersey
C)Sindhi
D.Ongole

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A)Kangayem

8.The vitamins found much in fish food are…………….

A)Vitamins B and D
B)Vitamins K and E
C)Vitamins A and D
D.Vitamins C and E

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C)Vitamins A and D

9.The scientific name of Tilapia…………………..

A)Oreochromis mossambicus
B)Channa marulius
C)Chanos Chanos
D.Cirrhina mrigala

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A)Oreochromis mossambicus

10The fully formed bird emerges out of egg after a hatching period of..

A)19-20 days
B)20-24 days
C)23-24 days
D)21-22 days

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D)21-22 days

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: