PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 5 ENVIRONMENTAL SCIENCE FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 17

1.The particular radiation which can damage DNA.

A) infrared
B) magnetic
C) electromagnetic
D) atomic

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C) electromagnetic

2.The number of hotspots identified from all over the world is……………

A) 25
B) 24
C) 26
D) 30

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A) 25

3.The number of mega biodiversity countries of the world.

A) 15
B) 12
C) 23
D) 25

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B) 12

4.The total area of Nilgiri Biosphere Reserve is …………..

A) 3,000 sq. km
B) 4,500 sq. km
C) 5,000 sq. km
D) 5,520 sq. km

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D) 5,520 sq. km

5.The number of species of plants and animals found in the Gulf of Mannar.

A) 3600
B) 3200
C) 5600
D) 1200

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B) 3200

6.National Bureau of Plant Genetic Resources is found in …..

A) Bangalore
B) Kamal
C) New Delhi
D) Allahabad

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C) New Delhi

7.National Bureau of Animal Genetic Resources is found in …..

A) Bangalore
B) Kamal
C) New Delhi
D) Allahabad

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B) Kamal

8.National Bureau of Fish Genetic Resources is found in …..

A) Bangalore
B) Kamal
C) New Delhi
D) Allahabad

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D) Allahabad

9.Centre for Ecological Sciences is found in …..

A) Bangalore
B) Kamal
C) New Delhi
D) Allahabad

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A) Bangalore

10……………. was probably the first human energy technology.

A) steam engine
B) oil
C) Fire
D) Charcoal

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C) Fire

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: