PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 5 ENVIRONMENTAL SCIENCE FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 16

1.Which of the following is an ozone depleting substance.
A) Nitrogen oxides
B) Carbon dioxide
C) Hydrogen
D) Sulphur dioxide
CLICK BUTTON…..

ANSWER : A) Nitrogen oxides

2.In 2000, scientists discovered an alarming increase in the level of a new gas called
A) Hydrocarbons
B) Trifluoromethyl sulphur penta fluoride
C) Chlorofluorocarbons
D) Carbon dioxide

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B) Trifluoromethyl sulphur penta fluoride

3.Which of the following is not a greenhouse gas?
A) Nitrous Oxide
B) Carbon dioxide
C) Hydrogen
D) Methane

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C) Hydrogen

4.Cyanides are broken by
A) Super bug
B) Gibberella fusarium
C) E.Coli
D) Rhizobium bacteria

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B) Gibberella fusarium

5.The term Super bugs refers to……………..
A) Arthropods
B) Insects
C) Bettles
D) Genetically engineered bacteria

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D) Genetically engineered bacteria

6.Ozone loss was detected in………………….
A) Antarctic region
B) Equatorial region
C) Arctic region
D) Siberian region

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A) Antarctic region

7.A good choice among all the alternative fuel options.
A) Natural gas
B) Butane
C) Hydrogen
D) Biogas

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C) Hydrogen

8.The geothermal energy is drawn in the form of ……….
A) Heat
B) Magnetic
C) Stream
D) Pressure

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C) Stream

9…….. is fast emerging as a significant source of electricity in several island nations.
A) Geothermal energy
B) Wind Energy
C) Ocean energy
D) Solar energy

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A) Geothermal energy

10.Which of the following providing about 95% of all commercial energy in the world?
A) Geothermal energy
B) Petroleum, natural gas and coal
C) Solar energy
D) Ocean energy

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B) Petroleum, natural gas and coal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: