PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 5 ENVIRONMENTAL SCIENCE FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 15

1.The field of collecting, compiling and presenting information about population is called ………

A) demography
B) cardiography
C) geography
D) biography

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A) demography

2.The number of births in a year per thousand persons is………

A) Birthrate
B) Zero Population Growth Rate
C) Total fertility rate
D) Mortality

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A) Birthrate

3.The number of births by which people are just replacing themselves is…….

A) Total fertility rate
B) Birthrate
C) Zero Population Growth Rate
D) Mortality

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C) Zero Population Growth Rate

4.The number of children born to an average woman in a population during her entire reproductive is.

A) Mortality
B) Zero Population Growth Rate
C) Birthrate
D) Total fertility rate

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D) Total fertility rate

5.The number of deaths per thousand persons in any given year is…..

A) Zero Population Growth Rate
B) Birthrate
C) Mortality
D) Total fertility rate

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C) Mortality

6.The average temperature of earth is about…….

A) 59 degree F (15 degree C)
B) 69 degree F (25 degree C)
C) 79 degree F (18 degree C)
D) 49 degree F (19 degree C)

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A) 59 degree F (15 degree C)

7.Of the total amount of water, how much is available as fresh water?

A) 10 %
B) 3%
C) 15%
50%

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B) 3%

8.Which of the following countries depend on desalination process for getting fresh water?

A) Dubai
B) Oman
C) Bahrain
D) All the above

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D) All the above

9.Plants are able to breakdown cyanide and reduce it to a non-toxic form.

A) Gibberella fusarium
B) GEMS
C) Pseudomonas
D) Xenobiotics

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A) Gibberella fusarium

10…….are capable of degrading variety of toxic compounds and also degrade oil.

A) Gibberella fusarium
B) GEMS
C) Pseudomonas
D) Xenobiotics

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C) Pseudomonas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: