PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 4 MODERN GENETICS FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 21

1.The chromosomes 19 and 20 represent as………..

A) Group A
B) Group B
C) Group F
D) Group G

CLICK BUTTON…..

ANSWER : (C) Group F

2.The chromosomes 21 and 22 represent as…………..

A) Group A
B) Group B
C) Group C
D) Group G

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D) Group G

3.The chromosomes 16,17 and 18 represent as……………

A) Group A
B) Group E
C) Group C
D) Group D

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B) Group E

4.The chromosomes 13,14 and 15 represent as……………

A) Group A
B) Group D
C) Group C
D) Group E

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B) Group D

5.The chromosomes 4 and 5 represent as…………………

A) Group C
B) Group A
C) Group B
D) Group E

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C) Group B

6.The chromosomes 6 to 12 represent as……………

A) Group C
B) Group A
C) Group B
D) Group E

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A) Group C

7…………………..includes the largest chromosomes

A) Group C
B) Group G
C) Group B
D) Group A

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D) Group A

8………………..is the largest group containing chromosomes

A) Group C
B) Group G
C) Group B
D) Group A

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A) Group C

9.The first gene was cloned in 1973 by ……..

A) R.Briggs and T.King
B) Barbara Meclintock
C) Hebert Bayer and Stanely cohen
D) J.Gurdon and Ian Wilmut

CLICK BUTTON…..

ANSWER : ) Hebert Bayer and Stanely cohen

10.Who developed a technique called nuclear transplantation.

A) R.Briggs and T.King
B) Barbara Meclintock
C) Hebert Bayer and Stanely cohen
D) J.Gurdon and Ian Wilmut

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A) R.Briggs and T.King

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: