PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 6 APPLIED BIOLOGY FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 8

1.The order of cat fishes is……..
A.Channiformes
B.Siluriformes
C.Perciformes
D.Salmoniformes
CLICK BUTTON…..

ANSWER : B.Siluriformes

2.The order of Tilapia (Oreochromis mossambicus) is……….

A.Channiformes
B.Siluriformes
C.Perciformes
D.Salmoniformes

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C.Perciformes

3.The order of Murrels or Snakeheads is……….

A.Siluriformes
B.Perciformes
C.Salmoniformes
D.Channiformes

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D.Channiformes

4.The order of Trouts is….

A.Salmoniformes
B.Siluriformes
C.Channiformes
D.Perciformes

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A.Salmoniformes

5.The order of carps (freshwater fishes) is………..

A.Salmoniformes
B.Cypriniformes
C.Siluriformes
D.Perciformes

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B.Cypriniformes

6.Fast growing species among the Indian major carps is

A.Murrels (Viral)
B.Cirrhina mrigala (Mrigal)
C.Catla catla
D.Catfishes(Keluthi)

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C.Catla catla

7.Which is considered as the tastiest fish

A.Cirrhina mrigala (Mrigal)
B.Labeo rohita (Rohu)
C.Murrels (Viral)
D.Catfishes(Keluthi)

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B.Labeo rohita (Rohu)

8.Which of the following is Air-breathing fish

A.Murrels (Viral)
B.Cirrhina mrigala (Mrigal)
C.Catla catla
D.Tilapia

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A.Murrels (Viral)

9.An exotic fish introduced in India from East Coast of Africa in 1952.

A.Tilapia
B.Viral
C.Keluthi
D.Rohu

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A.Tilapia

10.Female keeps the fertilized eggs guarded in its mouth

A.Viral
B.Keluthi
C.Rohu
D.Tilapia

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D.Tilapia

11.Which of the following is Air-breathing fish

A.Catla catla
B.Cirrhina mrigala (Mrigal)
C.Catfishes(Keluthi)
D.Tilapia

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C.Catfishes(Keluthi)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: