PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 6 APPLIED BIOLOGY FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 11

1.The normal blood pressure value is …………………….

A.110/70mm Hg
B.120/80mm Hg
C.180/90mm Hg
D.80/120mm Hg

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B.120/80mm Hg

2.Decrease in the number of circulating erythrocytes(RBC) indicates……..

A.anaemia
B.diabetes mellitus
C.polycythemia
D.leukemia

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A.anaemia

3.Increase in the number of erythrocytes(RBC) indicates……………

A.anaemia
B.diabetes mellitus
C.leukemia
D.polycythemia

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D.polycythemia

4.Progressive increased number of WBC indicates……………

A.diabetes mellitus
B.leukemia
C.anaemia
D.polycythemia

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B.leukemia

5.The examination of urine (pyhsical, chemical and microscopic) is called….

A.glycosuria
B.Urinalysis
C.hyperglycemic condition
D.diabetes mellitus

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B.Urinalysis

6.For testing glucose, urine collected ………..hours after food is suitable.

A.4 to 5
B.1 to 3
C.3 to 4
D.2 to 3

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C.3 to 4

7.The surplus glucose appears in urine and this condition is known as

A.glycosuria
B.diabetes mellitus
C.urinalysis
D.hyperglycemic condition

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A.glycosuria

8.Who recorded ECG with a strong galvanometer lead to the development of modern electrocardiography

A.Darwin
B.Einthoven
C.Waller
D.Hardy

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B.Einthoven

9.Which imaging techniques gives excellent job of showing soft tissues and blood vessels

A.ECG
B.Endoscopic image
C.X-ray image
D.Magnetic resonance

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D.Magnetic resonance

10.Which is the most popular and commercial breed of foul in India

A.Chittagong
B.Aseel
C.Leghorn
D.Busra

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C.Leghorn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: