PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 6 APPLIED BIOLOGY FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 10

1.Which is the home area for milch breed Sindhi ?

A.Kathiawar
B.Karachi
C.Guntur
D.Pollachi

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B.Karachi

2.Which of the following is a bacterial disease in cattle

A.anthrax
B.cow pox
C.Constipation
D.milk fever

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A.anthrax

3.Which of the following is a viral disease in cattle

A.anthrax
B.cow pox
C.Constipation
D.milk fever

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B.cow pox

4.With help of what instrument Waller first recorded electrical activity of the heart.

A.haemocytometer
B.endoscopy
C.galvanometer
D.capillary electrometer

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D.capillary electrometer

5.The instrument used to count the blood cells is ……..

A.haemocytometer
B.endoscopy
C.galvanometer
D.capillary electrometer

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A.haemocytometer

6.The diluting fluid used to count RBC is………………..

A.Turk’s solution
B.Lymphatic fluid
C.Hayem’s solution
D.Eosin

CLICK BUTTON…..

ANSWER : C.Hayem’s solution

7.The diluting fluid used to count WBC is………………..

A.Turk’s solution
B.Lymphatic fluid
C.Hayem’s solution
D.Eosin

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A.Turk’s solution

8……………………is noted for its pugnacity

A.Busra
B.Karaknath
C.Chittagong
D.Aseel

CLICK BUTTON…..

ANSWER : D.Aseel

9.Which breed of fowl contains black flesh ?

A.Busra
B.Karaknath
C.Chittagong
D.Aseel

CLICK BUTTON…..

ANSWER : B.Karaknath

10.The standard combination of NPK as

A.18 : 10 : 4
B.28 : 10 : 4
C.18 : 40 : 34
D.18 : 10 : 10

CLICK BUTTON…..

ANSWER : A.18 : 10 : 4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: